AI UN PROIECT?

Pentru a primioferta, suna-ne chiar acum !

DESPRE SUDURA ARGON

Gazul de protectie este folosit pentru protejarea baii de metal topit impotriva actiunii gazelor din atmosfera, cum ar fi oxigenul si azotul.

Alegerea gazului de protectie depinde de mai multi factori, cum ar fi: tipul materialului de baza si utilizarea variatiilor de proces. Gazul pur, inert, cum ar fi argonul sau heliul este utilizat la sudarea materialelor neferoase, la sudarea otelurilor aceste gaze nu ar asigura o patrundere suficienta (cazul argonului) sau cauzeaza instabilitatea arcului electric si favorizeaza formarea stropilor (cazul heliului). Dioxidul de carbon pur asigura insa o buna patrundere insa cauzeaza formarea oxizilor care slabesc proprietatile mecanice ale cordonului de sudura. Ca urmare, argonul si heliul se folosesc adesea in combinatie cu proportii de 75%25% pana la 90%10%.

Adesea argonul se mai foloseste in amestec si cu alte gaze cum ar fi oxigenul, heliul, hidrogenul sau azotul. Amestecul cu pana la 5% oxigen ajuta la sudarea otelurilor inoxidabile si a diferitelor materiale de grosimi mici, totusi, in marea majoritate a aplicatiilor este preferata folosirea dioxidul de carbon. O concentratie a heliului de 50-70% creste tensiunea curentului si totodata temperatura arcului electric, cantitatile mai mari de heliu cresc calitatea imbinarii sudate si a vitezei de sudare la folosirea curentului alternativ pentru sudarea aluminiului. Folosirea hidrogenului insa in cantitati mici (pana la 5%) este benefica pentru sudarea nichelului si a pieselor subtiri din otel; concentratii ale hidrogenului de pana la 25% sunt necesare pentru sudarea materialelor cu conductivitate mare cum ar fi cuprul. Hidrogenul nu trebuie utilizat la sudarea otelurilor, a aluminiului sau a magneziului deoarece exista riscul formarii porilor in cusatura sudata din cauza incluziunilor de hidrogen.

Amestecurile dintre trei sau mai multe gaze este de asemenea folosit pentru imbunatatirea calitatii imbinarii sudate. Debitul de gaz dorit se calculeaza in functie de geometria rostului, viteza de sudare, curentul de sudare, tipul gazului si modul de transfer al metalului.

PRET SUDURA

Sudura ARGON - lei
Reparatii ARGON - lei

DE CE SĂ ALEGI ATELIERUL DE SUDURA?

Asigurăm servicii cu multe avantaje pentru clienţi: experienta de peste 10 ani, garanţia lucrărilor executate la un nivel profesionist, la atelierul de sudura veţi găsi întotdeauna preţul corect  pentru servicii de calitate superioară.

  • Experienţă de peste 10 ani in sudura.
  • Ne pasă de clienţii noştri.
  • Ţinem pasul cu tehnica de ultimă generaţie.
  • Lucrează pentru dumneavoastră oameni calzi, primitori şi orientaţi către nevoile clienţilor.
  • Menţinem permanent un raport calitate-preţ avantajos.

PORTOFOLIU CLIENTI

VEZI MAI MULTE PROIECTE
Site prezentare by PAC MEDIA
Social Atelierul de sudura - Facebook Twitter